Nlgm.no bruker SSL-Sertifikat for Sikker Forbindelse!

SSL er et akronym for Secure Sockets Layers. Det er en standard sikkerhetstjeneste som brukes til å opprette en kryptert kobling mellom en klient og en server. Når viktige data, for eksempel kredittkortinformasjon og personnummer, blir skrevet inn på et nettsted, er SSL det som beskytter denne overføringen. Uten SSL sendes informasjonen mellom nettlesere og servere som ren tekst, slik at alle kan fange opp disse dataene og bruke informasjonen som er gitt.

Av hensyn til identifikasjon tildeles hvert nettsted et unikt SSL-sertifikat for å opprette en sikker forbindelse. Hvis en server er på HTTP i stedet for HTTPS, vil sertifikatet ikke matche, og de fleste nettlesere vil sende en advarsel om at forbindelsen din ikke er privat. Når en nettleser får tilgang til et SSL-sikret nettsted, ber nettleseren serveren om å identifisere seg. Serveren svarer deretter ved å sende en kopi av SSL-sertifikatet, inkludert den offentlige nøkkelen. Nettleseren sjekker deretter om SSL-sertifikatet er klarert. Hvis sertifikatet ikke er tilbakekalt, ikke utløpt, og bruker et gyldig navn for det tilkoblingsnettstedet, vil nettleseren opprette, kryptere og sende ut en symmetrisk øktnøkkel ved hjelp av serverens offentlige nøkkel. Serveren og nettleseren vil da bruke øktnøkkelen til å konvertere alle overførte data. Denne prosessen er kjent som et SSL-håndtrykk.

Hvordan vet du om en nettstedsforbindelse er sikker?

Når du besøker et nettsted, bør du i nettleserfanen se et sikkerhetsikon eller en grønn linje rett før URL-en. Dette er en indikator på at det er etablert en sikker forbindelse. Ved å klikke på ikonet vil du fortelle deg sertifisering, identifikasjon og annen informasjon om det spesifikke nettstedet du besøker. En annen måte å fortelle om et nettsted er sikkert eller ikke, er å legge merke til om nettadressen starter med http eller https. Nettsteder sikret med SSL begynner med https.

Det var litt om hvorfor vi bruker ssl sertifikat for å gjøre siden sikker.

Oppdatert 10.02.2021